2023 Altın Küre izleyici sayısı, NBC için 1996’dan beri en düşük seviyeydi

BadılCan

Member
Bir yandan, reytingler Altın Küre’nin son yayınına kıyasla çok az daha kötüydü.

Öte yandan, ödül şovunun izleyici sayısı resmen son on yılın en yüksek seviyesinden düştü.

Globes, Salı gecesi 6,3 milyon seyirci çekti, bu, pandemi nedeniyle küçültülmüş 2021 töreninden biraz daha az, ancak 2020’de onu gören 18 milyondan çok daha az – tören en son Ocak ayı başlarında yapıldı.

Globes buna karşıydı. Eğlence endüstrisi, iki yıl önce ortaya çıkan bir etik ve çeşitlilik skandalının ortasında, Globes’u düzenleyen grup olan Hollywood Yabancı Basın Derneği’ne sırtını döndü. NBC, tepkiler nedeniyle geçen yılki töreni yayınlamayı reddetti. Bir dizi basın birliği reformundan sonra, Hollywood ve NBC gösteriyi temkinli bir şekilde karşıladı, ancak ağ onu yayınlamak için yalnızca bir yıllık bir anlaşma yapmayı kabul etti.


Jerrod Carmichael’ın moderatörlüğünü yaptığı Salı günkü törenle ilgili değerlendirmeler çoğunlukla içtendi. Vulture bunu “harika canlı TV” olarak nitelendirdi ve The New Yorker bunu “kabarcıklı ve eğlenceli” olarak övdü.

Ancak izleyicilik başka bir konudur.

Nielsen’e göre, 2010’dan 2020’ye kadar Globes güvenilir bir şekilde ortalama 17 ila 20 milyon izleyiciye ulaştı.

2019’da The Globes, Akademi Ödülleri izleyicisinin beş milyon izleyicisi arasındaydı ve yakında en çok izlenen ödüllü program olma olasılığını artırdı.

Sonra Globes çifte bir darbe aldı – salgın ve kendi skandalları. Salı günkü izleyici sayısı, NBC’nin ödül şovunu yayınlamaya başladığı 1996’dan bu yana en düşük seviyedeydi. Daha da kötüsü, Globes artık Emmy Ödülleri ile aynı kasvetli reyting bölgesinde. Geçen yıl sadece 5,9 milyon kişi Emmy ödüllerini görmek için geldi.

Bu yılki Globes töreninin Salı günü yapılmasına yardımcı olmadı. NFL, 2021 normal sezonuna fazladan bir hafta eklediğinden, Globes’un eskiden işgal ettiği Ocak ayı başındaki Pazar zaman aralığı artık NBC’nin “Pazar Gecesi Futbolu”nun bir parçası — bu nedenle bu yılki tören, daha az izleyicinin olduğu bir hafta içi bir güne taşındı. televizyon.


Globes’un gelecek yıl nerede yayınlanacağı bilinmiyor. NBC, yayınlanması için yılda 60 milyon dolar ödenen diziden pekala uzaklaşabilir.

Her ikisi de canlı haklarla giderek daha fazla ilgilenen Amazon veya Netflix gibi akış hizmetleri de ilgili taraflar haline gelebilir. Netflix Çarşamba günü, daha önce TNT’de yayınlanan bir tören olan gelecek yılki Screen Actors Guild Awards’ın yayın haklarını alacağını duyurdu. Ve Amazon, Perşembe Gecesi Futbolu yayıncılığının ilk yılını tamamladı.
 
Üst