RenkliDusler
Active member
3 Renkli Pratik İrmikli Pasta Tanımı İçin Materyaller
İrmikli muhallebisi için;
Not EkleTanımı Yazdır
Yiyenlerin bayılacağı fazlaca yavaşça epey pratik bir tatlı tanımı.
İrmikli muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Portakal dilimleri
Not EkleTanımı Yazdır
Yiyenlerin bayılacağı fazlaca yavaşça epey pratik bir tatlı tanımı.
- Öncelikle portakallı jölemizi hazırlayıp kalıbımıza döküyoruz. (kalıbımızı sudan bir geçirelim ki tatlımız kolay çıksın)
- Muhallebimiz için vanilya ve margarin hariç bütün materyalleri karıştırarak kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Muhallebimiz göz göz kaynadıktan daha sonra şeker vanilin ve margarin ekliyoruz.
- İrmikli muhallebimizi iki modüle ayırıyoruz.
- Bir kesime kakao katıp güzelce karıştırıyoruz.
- Portakallı jöleli üzerine evvel sade irmikli muhallebimizi ekliyoruz.
- daha sonra kakaolu muhallebimizi ekliyoruz.
- Buzdolabında 2 saat kadar dinlendirdikten daha sonra aksi çevirip üzerini dilediğinizce süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun