RenkliDusler
Active member
9 Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sütü alalım, üzerine irmik ve şekeri ilave edelim, ocağa alalım, yoğunlaşana kadar daima karıştırarak pişirelim.
- Ocaktan almadan tereyağı ve vanilyayı ek edip, karıştıralım.
- Küçük dikdörtgen borcam kabı suyla çalkalayın, fazla suyunu süzün.
- Hazır olan muhallebiyi döküp, yayalım. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirelim.
- Donduktan daha sonra dilerseniz aksi çevirip servis tabağına alın. Dilerseniz dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.