Ağlayan Kek

RenkliDusler

Active member
Ağlayan Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao (25 gram)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Kekin üzeri için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • Hindistan cevizi
Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırp. Sütü ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam et.
  2. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyerek katı bir hamur elde et.
  3. Akabinde yağlanmış borcama dök ve 200 derecede pişir.
  4. Pişen kekin üzerine 2 su bardağı sütü dök ve soğumaya bırak (Benim sütüm biraz kaymaklıydı ancak sorun olmuyor kekin ısısına eriyor)
  5. Soğuyan kekin üzerine kremşantiyi sür.
  6. Çikolata sosunu da üstündeki tarife bakılırsa yapıp, kekin üzerine sürdüğümüz kremşantinin üzerine dök. Afiyet olsun????
Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst