RenkliDusler
Active member
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- Not ️;kekte yağ yok
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı süt
- 2 paket kremşanti
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- ondan sonrasında süt ,un ,kakao ,kabartma tozu, şekerli vanilin ek edip yağlanmış kare borcama döküyoruz .
- Evvelden ısıtılmış 170 derecede denetimli biçimde pişiriyoruz.
- Pişen kek fırından çıktıktan daha sonra birinci sıcağı çıkınca üzerini sütle ıslatıyoruz.
- Soğuduktan daha sonra kremşantiyi sürüyoruz .
- O dolapta dinlenirken çikolata sosunu yapıp soğumaya bırakıyoruz.
- Dinlenen kremşantinin üzerinden soğuk çikolata sosu döküyoruz ve bi gece dolapta dinlendiriyoruz .Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????????.