Ağlayan Pasta

RenkliDusler

Active member
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Not ️;kekte yağ yok
Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
Üzerine;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 paket kremşanti
En üste;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt
Ağlayan Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. ondan sonrasında süt ,un ,kakao ,kabartma tozu, şekerli vanilin ek edip yağlanmış kare borcama döküyoruz .
  3. Evvelden ısıtılmış 170 derecede denetimli biçimde pişiriyoruz.
  4. Pişen kek fırından çıktıktan daha sonra birinci sıcağı çıkınca üzerini sütle ıslatıyoruz.
  5. Soğuduktan daha sonra kremşantiyi sürüyoruz .
  6. O dolapta dinlenirken çikolata sosunu yapıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Dinlenen kremşantinin üzerinden soğuk çikolata sosu döküyoruz ve bi gece dolapta dinlendiriyoruz .Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????‍????.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst