RenkliDusler
Active member
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet büyük uzunluk yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı un (Tepeleme)
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt (250 ml)
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağından bir parmak eksik süt(200 ml lik bardak kullandım)
- 1 paket çikolata sos
- 2 su bardağı süt (200 ml lik bardak kullandım)
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- çabucak sonrasında süt sıvı yağ ve kakaoyu ekliyoruz güzelce karıştırıp ondan sonrasında kabartma tozu vanilya ve unu eleyerek ekliyoruz.
- Sıvı yağ ile yağlanmış dikdörtgen borcama döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 170 derece de pişiriyoruz.
- Kekimiz çıktıktan daha sonra her tarafına eşit gelecek biçimde süt ile ıslatıyoruz.
- Büsbütün soğuduktan daha sonra krem şanti ile kaplıyoruz. bu türlü dolapta dinlendiriyoruz.
- Bu ortada çikolatayı 2 su bardağı sütle hazırlıyoruz. Çikolata sosumuzu daima karıştırarak soğutuyoruz
- Büsbütün soğuduktan daha sonra pastamızın üzerine eşit bir biçimde yayıyoruz. Ben hiç bir biçimde spatula kullanmadım.
- Borcamı ileri geri sağ sol yaparak yaydım, deneyecek olanlara afiyet olsun.
Ağlayan Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı