RenkliDusler
Active member
Ağlayan Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kek için;
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 vanilin
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı granül kahve
- 2 çay bardağı süt
- 2 paket kremşanti
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
Not EkleTanımı Yazdır
- Kek için; şeker ve yumurta beyazlaşana kadar çırpılır.
- Sıvı yağ ve süt eklenip fazlaca az daha karıştırılır.
- Son olarak toz tüm materyaller eklenip kıvam alana kadar çırpılır.
- 180 derece fırında denetimli, yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Krema için; süt ve şanti kıvam alana kadar çırpılır ve dolapta dinlendirilir.
- Çikolata sosu; süt ve toz halindeki sos daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir.
- Kek fırından çıktıktan daha sonra çatal yahut kürdan ile delinir ve birinci sıcağı çıkınca granül kahve ile karıştırılan süt her yerine eşit gelecek biçimde dökülür.
- Kek büsbütün soğuduktan daha sonra kremşanti üzerinde sürülür.
- Son olarak çikolata sosu da büsbütün soğuduktan daha sonra üzerinde dökülür ve dolapta en az 2 saat bekletildikten daha sonra servis edilir.Afiyet olsun.