RenkliDusler
Active member
Aglayan Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 küçük kahve fincanı ılık su
- 1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti (Sade yahut çilekli )
- 1 paket çikolata sos
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri rengi beyaza boza kıvamına gelene kadar çırpalım daha sonra sırasıyla başkalarını ekleyip kek harcını hazırlayalım.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirdim.
- Kek pişerken krem şantiyi çırpıp dolaba kaldırdım.
- Çikolata sosu ortasında 1 paket hazır çikolata sosu kullandım kısık ateşte pişirdim sos olduktan daha sonra onu da soğumaya bıraktım.
- Kekin birinci sıcaklığı gidince üstünü kürdanlayıp sütle ıslattım soğumaya bıraktım 2 saat kadar.
- Evvelden çırpıp dolaba kaldırdığım krem şantiyi yavaşça pastanın üzerine yaydım.
- Soğuyan çikolata sosu krem şantinin üstüne dağınık bir biçimde yaydım daha sonra yavaşça üstünü düzelttim.
- 30 dk buzdolabına kaldırdım daha sonra dilimleyip servis yaptım.
Afiyet olsun.