RenkliDusler
Active member
Alman Pastası Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
Not EkleTanımı Yazdır
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım kilo süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- sonrasındasında kal materyalleri ekleyerek çırpalım. Yağlamış kelepçeli kalıba dökelim.
- 160 derecede evvelde ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- Kek piştikten daha sonra fırından çıkararak soğumaya bırakalım ve kremasını hazırlayın.
- Krema için bütün gereçleri tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim. Kekimizi ortadan ikiye bölelim.
- Ortasına kremayı dökelim ve yayalım. Kekin üst kısmını kapatıp en üstüne pudra şekeri serpelim. Dinlendikten daha sonra servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.