Alman Pastası

RenkliDusler

Active member
Alman Pastası Tanımı İçin Materyaller

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;

  • Yarım kilo süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Alman Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. sonrasındasında kal materyalleri ekleyerek çırpalım. Yağlamış kelepçeli kalıba dökelim.
  3. 160 derecede evvelde ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  4. Kek piştikten daha sonra fırından çıkararak soğumaya bırakalım ve kremasını hazırlayın.
  5. Krema için bütün gereçleri tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim. Kekimizi ortadan ikiye bölelim.
  6. Ortasına kremayı dökelim ve yayalım. Kekin üst kısmını kapatıp en üstüne pudra şekeri serpelim. Dinlendikten daha sonra servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
    ❤
Alman Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst