RenkliDusler
Active member
Alman Pastası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım küp yaş maya
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un,
- 4 silme yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 30 gram beyaz çikolata
- Yarım paket kutu krema(100ml)
- 120 gram çikolata (Sütlü-bitter)
- Üzeri için;
- 40 gram eritilmiş çikolata
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için; maya, şeker ve ılık sütü bir kaba alıp el çırpıcısı ile karıştıralım. Üzerini kapatıp 10dk kadar mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
- daha sonra ılık su, yumurta, sıvı yağ ekleyip tekrar karıştıralım. Un tam ölçü lakin bir dahade 1 er bardak yavaş yavaş ekleyelim. Hepsi birden koyulursa hamurun yapısı bozulabilir. Hamuru 1 saat üzerini kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Beyaz krema için; tereyağı ile çikolata hariç materyalleri bir tencereye alıp, karıştırarak pişirelim. Altını kapatınca yağ ile çikolatayı ekleyip çırpalım. Üzerini streçleyip soğumaya bırakalım (İlk sıcağı geçince buzdolabında bekletin).
- Kremayı ısıtıp, içine çikolataları ekleyelim. Soğuması için buzdolabına kaldıralım.
- Dinlenen hamurlardan küçük bezeler yapıp tepsiye alalım. 10 dakika tepside dinlendirip ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Fırından çıkıp uygunca soğuduktan daha sonra ikiye keselim ortasına krema sıkıp isteğe nazaran meyve dilimleri yerleştirelim.
- Üzerine başka kesimini kapatıp erimiş çikolataya batıralım. Bir kısmına da pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun ⚘⚘.