RenkliDusler
Active member
Annemin Çaylı Keki Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı demlenmiş çay
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağından bir parmak eksik un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker rengi açılıp köpürene kadar mikser ile çırpılır.
- Çay ve sıvı yağ eklenip spatula yardımı ile karıştırılır.
- daha sonrasında kuru materyaller elek ile elenip harca eklenir.
- bir daha spatula ile kenarlardan ortalara gerçek ataklar yapılarak karıştırılır (Amaç; yumurtayı çırparken elde ettiğimiz havayı söndürmemek)
- Akabinde kek kalıbı yağlanarak hazırladığımız harç dökülür.
- Evvelce ısıtmadan 150 derecelik fansız ayarda birinci olarak 20dk kabarması beklenir, akabinde kapak açılmadan fırın 170 dereceye getirilip 15-20 dakika daha pişirilir.
- Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırılıp, hamurun yapışıp yapışmadığı denetim edilir. Yapışmıyorsa pişmiştir.
- İsteğe bakılırsa üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.