Annemin Çaylı Keki

RenkliDusler

Active member
Annemin Çaylı Keki Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı demlenmiş çay
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağından bir parmak eksik un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
Üzerine;

  • Pudra şekeri
Annemin Çaylı Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yumurta ve şeker rengi açılıp köpürene kadar mikser ile çırpılır.
  2. Çay ve sıvı yağ eklenip spatula yardımı ile karıştırılır.
  3. daha sonrasında kuru materyaller elek ile elenip harca eklenir.
  4. bir daha spatula ile kenarlardan ortalara gerçek ataklar yapılarak karıştırılır (Amaç; yumurtayı çırparken elde ettiğimiz havayı söndürmemek)
  5. Akabinde kek kalıbı yağlanarak hazırladığımız harç dökülür.
  6. Evvelce ısıtmadan 150 derecelik fansız ayarda birinci olarak 20dk kabarması beklenir, akabinde kapak açılmadan fırın 170 dereceye getirilip 15-20 dakika daha pişirilir.
  7. Pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırılıp, hamurun yapışıp yapışmadığı denetim edilir. Yapışmıyorsa pişmiştir.
  8. İsteğe bakılırsa üzerine pudra şekeri serpilip servis edilir. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Annemin Çaylı Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst