RenkliDusler
Active member
Antep Fıstıklı Bardak Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Antep fıstıklı bardak tatlısı
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yada margarin
- Toz antep fıstığı
- İstediğinizi kullanabilirsiniz
Not EkleTanımı Yazdır
- Muhallebi gereçlerini vanilya ve yağ hariç tencereye alıp yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Akabinde vanilya ve yağıda ekleyip altını kapatalım.
- Bardakların iç kısmını su ile ıslatalım, muhallebiden dökelim.
- Üzerine streç örtüp dolapta en az 3 4 saat bekletelim.
- Bu müddet dolduktan daha sonra bardaktan dikkatlice çıkarıp dilimleyin antep fıstığına bulayıp süsleyin. ????Afiyet olsun ????