RenkliDusler
Active member
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- Yarım paket oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı dolusu antep fıstığı (Buzluktan çıkartılıp rondoda ezilmeli, zira, nemli olduğu için macun kıvamını verecek, yumuşak bir kıvam sağlayacak, şekerpare hamurunda)
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı dolusu limon rendesi ve limon suyu (Şeker oranını istikrarlar, aza indirir)
- 1,5 su bardağı keklere has un
- 1,5 su bardağı şeker (2 su bardağına yakın)
- 3,5 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda, 2 yumurtayı kırıp, 1 yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz.
- Tereyağı, pudra şekeri, irmik (Piyale kullandım) sıvı yağ yeterlice elle karıştırılır, akabinde limon suyu ve rendesini ekliyoruz. Macun kıvamındaki iri taneli antep fıstığınıda ekleyip.
- Vanilya, ve kabartma tozunuda karıştırıp, denetimli bir biçimde unu ek ediyoruz. İsteğe nazaran şekillendirip, 200 derece de pişirilir.
- Şerbeti evvelde kaynatıp, soğutmaya bırakılır (Şerbet ilik derece de olmalı, şekerparede sıcak derece de olmalı)