Antep Fıstıklı Şekerpare

RenkliDusler

Active member
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım paket oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı dolusu antep fıstığı (Buzluktan çıkartılıp rondoda ezilmeli, zira, nemli olduğu için macun kıvamını verecek, yumuşak bir kıvam sağlayacak, şekerpare hamurunda)
  • 1 paket vanilin
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı dolusu limon rendesi ve limon suyu (Şeker oranını istikrarlar, aza indirir)
  • 1,5 su bardağı keklere has un
Şerbeti için

  • 1,5 su bardağı şeker (2 su bardağına yakın)
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda, 2 yumurtayı kırıp, 1 yumurta sarısını üzeri için ayırıyoruz.
  2. Tereyağı, pudra şekeri, irmik (Piyale kullandım) sıvı yağ yeterlice elle karıştırılır, akabinde limon suyu ve rendesini ekliyoruz. Macun kıvamındaki iri taneli antep fıstığınıda ekleyip.
  3. Vanilya, ve kabartma tozunuda karıştırıp, denetimli bir biçimde unu ek ediyoruz. İsteğe nazaran şekillendirip, 200 derece de pişirilir.
  4. Şerbeti evvelde kaynatıp, soğutmaya bırakılır (Şerbet ilik derece de olmalı, şekerparede sıcak derece de olmalı)
Antep Fıstıklı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst