RenkliDusler
Active member
Armut Pastası Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için ;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için ;
- 4 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (Margarinde olur)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü (Yoksa koymayabilirsiniz)
- Yarım paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı dolusu un
- 4 adet yumurta beyazı
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 3 adet armut
- 1 adet elma (İsteğe nazaran)
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 adet armut
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için gereçleri karıştırma kabına koyup güzelce yoğuruyoruz, pasta kalıbımıza kenarları yüksek olucak biçimde elimizle yerleştiriyoruz.
- İçi için; meyveleri küp küp doğrayıp tavaya alıyoruz.
- Şeker ekleyip 5 dk kadar ocakta orta ateşte karıştırıyoruz.
- Ocaktan alıp içine kuş üzümü ve ceviz ekleyip tekrar karıştırıyoruz, soğumaya bırakıyoruz.
- Köpük için yumurta beyazını şekerle çırpıp sert bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz.
- İçine 2 yemek kaşığı yoğurt ekleyip spatula sayesinde karıştırıyoruz.
- Kalıbımızın içine armutlu iç harcımızı koyuyoruz.
- Üzerine köpüğümüzü koyuyoruz.
- Üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz, armutları ince dilimler halinde kesip sırasıyla tepsinin üzerine diziyoruz.
- 180 derece fırında 45-50 dk ortası denetimli biçimde pişiriyoruz.
- Çıkınca yarım saat kadar dinlendirip kalıptan çıkarıyoruz.
- Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun