RenkliDusler
Active member
Aromatik Kabak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo bal kabağı
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 adet karanfil
- Birkaç adet kurutulmuş gül çayı
- 1 çubuk tarçın
- Birkaç adet ıhlamur yaprağı
- Küçük 1 modül portakal kabuğu
Not EkleTanımı Yazdır
- Soyulmuş kabakları küp küp doğrayarak genişçe bir tencereye alalım. Üzerine şekeri serpelim.
- bu türlü tencere kapağı kapalı biçimde 2 saat bekleyecek. Ne kadar hayli beklerseniz o kadar yeterli olur tatlınız.
- O sırada biraz portakal kabuğu ile bir çay bardağı ıhlamur demleyelim. Soğumaya bırakalım.
- 2 saatin sonunda ocağın altını en yüksek düzeye alalım, 1 çay bardağı soğutulmuş ıhlamurun neredeyse tamamını süzerek tencereye ekleyelim. Kapak kapalı biçimde pişirmeye başlayalım.
- Kaynamaya başladığı vakit orta ateşe getirelim, tarçın, gül ve karanfili ekleyelim. bu türlü kapak kapalı orta ateşte 1 saat pişecek.
- 1 saatin sonunca kapağını açalım, ocağı kısık-orta düzeye getirelim. Gül yapraklarını ve karanfili ben bu basamakta tencereden çıkarıyorum.
- 1 saat de kapak açık biçimde yavaş yavaş pişecek. Denetim ederek pişirelim. Şerbet güzelce yoğunlaşıp azaldığında ve kabaklarınız istediğiniz yumuşaklığa geldiğinde ateşten alabilirsiniz.
- Tahin, kaymak ve susam ile hayli yakışıyor