Asım Cihat Karakaya: Maksadım yurt haricinde muvaffakiyet kazanmak

GonulYolcusu

Global Mod
Global Mod
Dünyada yüz milyonlarca takipçisi olan, son senelerda oyun dalına taraf veren League of Legends’ın teke tek turnuvası Red Bull Solo Q, 2021 yılında da Türkiye’nin en düzgün düellocusunu bulmak ve oyunun istikrarını değiştiren anın heyecanını yakalamak için start aldı. 1 Ekim tarihinde kayıtların açılmasıyla başlayan Red Bull Solo Q heyecanı, 8 Kasım Pazartesi günü Play Off çeşidinin tamamlanmasıyla tepeye ulaştı. Red Bull Solo Q’de profesyonel oyuncuların sahne aldığı “Vadi’nin Ustaları” turnuvasında ise, League of Legends’ın en yeterli isimleri karşı karşıya geliyor. 2020 yılında “Vadi’nin Ustaları” turnuvasında şampiyonluğa ulaşan ve espor mesleğinde biroldukca muvaffakiyete imza atan Asım Cihat ‘fabFabulous’ Karakaya, profesyonel oyunculuk mesleğinden, espor dalının gelişmenine merak edilen soruları cevapladı.

Çok başarılı bir mesleğe sahip olduğunu biliyoruz. Okuyucularımız için kendinden biraz bahseder misin? “fabFabulous” nasıl buralara geldi?

Başlarda liseye giderken olağan oyunumu oynayan bir tanesiydim. sonrasındasında bir gruba davet edildim ve içimden ‘niçin olmasın?’ dedim. Riot Games’in birinci turnuvası vardı. Elemelerde zorlandık lakin ana turnuvaya kalmayı başarmıştık. Devamında da turnuvayı kazandık ve aslına bakarsan fazlaca sevdiğim bir oyunda düzgün olduğumu gördüm. Bu işi başlarda okulumu aksatmayacak biçimde hobi olarak yapmaya başladım. vakit içinde espor kesimi büyüye büyüye ben de kadrolarda oynaya oynaya buralara kadar geldik.

Esporcu olacağını söylemiş olduğinde ailenden nasıl bir geri dönüş aldın?

Birinci başlarda bir tık zordu benim için. Lakin onlarla oturup konuşup, istediğimin bu olduğundan bahsettim. Şükürler olsun ki epey anlayışlı ve bana güvenen bir ailem vardı. Bu sebepten epeyce sorun olmadı.

Mesleğinde biroldukca şampiyonluğa imza attın sıradaki gayenin nedir?

Benim en epey istediğim şey yurt haricinde ülkemize bir muvaffakiyet getirmekti. Hala da isteğim, gayem bu.

Biroldukça genç, profesyonel bir oyuncu olmanın hayalini kuruyor. Red Bull Solo Q’de de amatör oyuncular şampiyon olmak için uğraş ediyor. Profesyonel bir esporcu olmak isteyen gençlere ve amatör oyunculara ne tavsiye verirsin?

Bence genel olarak en kıymetli şey çalışma hali. Çok çalışarak değil, hoş çalışarak ve kucak dolusu araştırarak kendilerini geliştirmelerini öneririm. Bir şampiyon üzerine değil genel olarak oyun ayrıntılarını geliştirmelerini, oynadıkları maçlardan daha sonra maçlarını izleyip yanılgılarını değerlendirmelerini öneririm. Profesyonel oyuncuların maçlarını izleyip ‘bu oyuncu burada niye, neden bunu yaptı?’ diye düşünüp kendilerini geliştirebilirler.

Red Bull Solo Q’de geçen sene olduğu üzere bu sene de ‘Vadi’nin Ustaları’ turnuvasında gayret ediyorsun. Bu sene de şampiyonluk gelecek mi?

Elimden geleni yapacağım fakat biraz da cümbüş katalım ki rakiplerimizin de bir bahtı olsun.

Red Bull, Türkiye’de ve dünyada biroldukca gaming tertibine imza atıyor. Bu durum gaming dalının gelişmesinde nasıl bir etken sence? Yapılan tertipler kendini kanıtlamak isteyen oyunculara hayli hoş bir baht yaratıyor ve bu harika bir şey bence. Ne kadar epey beşere ulaşılırsa ne kadar hoş ve epey tertip yapılırsa oyun bölümü daha da gelişir. Umarım daima devam eder Red Bull’un bu biçimde hoş tertipleri.