RenkliDusler
Active member
Aşk Kokulu Kremşantili Mozaik Pasta Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 paket sütlü petibör bisküvi (400 gram)
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
- 3 ya da 4 tatlı kaşığı toz şeker (Damak tadınıza bakılırsa azaltıp ya da arttırabilirsiniz)
- Süt (Azar azar bisküvilere dökerek süt ölçüsünü ayarlayın)
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- 1 paket kremşanti
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri ufak modüllere ayırın lakin un üzere de olmasın kesimler belirli olsun. Bisküvileri parçalarken ocağa margarini koyun ki erimeye başlasın.
- Parçaladığımız bisküvilere kakaoyu, margarini şekeri ekleyip karıştırın. sonrasındasında azar azar süt ekleyip ellerinizle hamur üzere yoğurmaya başlayın tüm gereçler karışsın. Çok cıvık da olmasın fazlaca katı da olmasın kakaolu bisküvili hamurumuz merdane kullanarak açabileceğimiz yumuşaklıkta olsun.
- Süt ile kremşantiyi mikser ile koyu kıvam alana kadar karıştırın.
- Tezgahın üzerine steç kopartıp koyun daha sonra onun üzerine kakaolu bisküvili hamurumuzu koyalım. daha sonra tekrar steç kopartıp bisküvili hamurumuzun üzerine koyalım. Evvel ellerimizle düzeltelim daha sonra da merdane sayesinde eşit bir biçimde hamuru açalım.
- Kakaolu bisküvili hamurumuzun üstündeki streci alalım ve krem şantiyi kakaolu bisküvili hamurumuzun üzerine eşit bir biçimde yayalım. Lakin kenarlarından bir kaç cm boşluk bırakarak krem şanti yayalım ki rulo yaparken krem şanti taşmasın.
- Krem şantiyi yaydıktan daha sonra en alta koyduğumuz streç sayesinde rulo yapalım. Streçle sıkıca kapatalım.
- Rulo yaptığımız kakaolu bisküvili hamurumuzu buzluğa atalım. Krem şantili mozaik pasta buzlukta donana kadar bekleyelim ki biçimi hoş olsun. Aşk kokulu krem şantili mozaik pastamız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun ????????????????.