Aşure Tanımı

RenkliDusler

Active member
Aşure Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağından bir parmak eksik buğday
  • Yarım su bardağı kuru fasulye
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1,5 su bardağından biraz az toz şeker
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 7 tane kuru incir
  • 1 tutam tuz
Aşure Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Akşamdan buğdayları ıslatıyoruz. Kayısı ve inciri küp halinde kesiyoruz ve kuru üzümle birlikte suda bekletiyoruz.
  2. Nohut ve fasulyeyi başka tencerede haşlıyoruz. Buğdayı öteki bir tencereye alıyoruz. Üstüne 2 litre su ekleyip kaynatıyoruz.
  3. Kaynadıktan daha sonra içine nohudu da koyup pişiriyoruz. sonrasındasında incir, kayısı ve üzümü ekliyoruz.
  4. Pişirdikten daha sonra bulgur ve pirinci ekleyip karıştırıyoruz. sonrasındasında şekeri de ekliyoruz. Karıştırıp biraz daha pişiriyoruz. çabucak sonrasında servise hazırdır. Afiyet olsun….
 
Üst