RenkliDusler
Active member
Aşure Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağından bir parmak eksik buğday
- Yarım su bardağı kuru fasulye
- Yarım su bardağı nohut
- 1,5 su bardağından biraz az toz şeker
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 7 tane kuru incir
- 1 tutam tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Akşamdan buğdayları ıslatıyoruz. Kayısı ve inciri küp halinde kesiyoruz ve kuru üzümle birlikte suda bekletiyoruz.
- Nohut ve fasulyeyi başka tencerede haşlıyoruz. Buğdayı öteki bir tencereye alıyoruz. Üstüne 2 litre su ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan daha sonra içine nohudu da koyup pişiriyoruz. sonrasındasında incir, kayısı ve üzümü ekliyoruz.
- Pişirdikten daha sonra bulgur ve pirinci ekleyip karıştırıyoruz. sonrasındasında şekeri de ekliyoruz. Karıştırıp biraz daha pişiriyoruz. çabucak sonrasında servise hazırdır. Afiyet olsun….