RenkliDusler
Active member
Atıştırmalık Antep Fıstığı Düşü Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı (Buzluktan çıkartılmış antep fıstığı)
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım limon rendesi
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay bardağı irmik *(piyale)
- 2 geniş su bardağı keklere has un
- 1,5 buçuk uzun su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda tereyağı eritilir mikrodalgada. Akabinde eritilen tereyağı, sıvı yağ, 2 yumurta kırılır (Sarısını üzeri için ayırın) irmik, rondoda kıyılmış antep fıstığı, bir kabın ortasında düzgünce karıştırılır.
- Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, limon suyu ve rendesi de ekleyip karışımın içine un da eklenir. Tamamıyle uygun bir kıvam elde edene dek yoğurulur.
- Baklava tepsisine tereyağı sürülür. İrmikli hamuru elle açıp ,yuvarlak bir biçimde, ortasına ceviz katıp, rulo yaparak tepsiye dizilir.
- Akabinde bıçakla baklava üzere küçük küçük bölüp, yumurta sarısı sürülür.
- 205 derece fırına bırakılır (10-15 dk evvelde ısıtılmış fırına)
- Şerbet imali için gereçler karıştırılır, kaynatılır. Şerbetin kaynama derecesi, karamelize kıvama gelmeden şerbeti ocaktan alın.
- Ilık olarak tatlının üzerine şerbeti dökün. Dilediğiniz üzere süsleyin.