RenkliDusler
Active member
Ayva Tatlısı (Tam Ölçü) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet ekmek ayvası
- 1 fincan şeker ( her ayvanın üzerine 1 fincan olacak biçimde )
- 14-15 tane karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1,5 su bardağı su
- 1 büyük kase su
- 1 adet limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kasemizin ortasındaki suya 1 limonu sıkıyoruz.
- Ayvaları ekmek ayvası tercih ederseniz tatlınız daha hoş olacaktır(püf nokta).
- Yarıya böldüğümüz ayvaların evvel içini çıkarıyoruz lakin çekirdeklerini atmıyoruz renklendirmek için onlara gereksinimimiz olacak.
- Ayvaları soyup limonlu suya atıyoruz.
- Bütün ayvaları soyduktan daha sonra ayva kabuklarını tencerenin tabanına yerleştirerek ayvaları sırayla diziyoruz.
- Ayvaların üzerine birer fincan şeker ekliyoruz.
- Sırasıyla karanfil tarçın ve suyu da ekledikten daha sonra ocağa alıp kısık ateşte 2 saat pişiriyoruz.
- 1 saatten daha sonra rengi dönmeye başlayacaktır.
- Kalan yarım saatlik dilimde ise ayvaları aksi çevirip üst yüzeyinin de güzelce pişmesini sağlıyoruz.
- Pişen tatlılarımızı tepsiye alıyoruz ve şerbetinden de üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun ????.