Ayva Tatlısı Tanımı (Favoriniz Olacak)

RenkliDusler

Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet ayva
  • 3’er yemek kaşığı şeker
  • 1 adet boru tarçın
  • 5-6 adet karanfil
  • Kızamık (Lohusa) şekeri (1 ceviz büyüklüğünde yeterli)
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ayvaları ikiye bölelim, iç kısımlarını temizleyip, çekirdeklerini ayıralım. Ayvaların kararmasını önlemek için, öncesinden derin bir kaba su dolduralım, birkaç damla suyu sıkalım.
  2. Temizlediğimiz ayvayı suyun içine atalım, geniş tencereye ayvaları dizelim, yarım ayvanın her birine 3 yemek kaşığı şekeri dökelim.
  3. Tarçın ve karanfilleri tencereye gelişi hoş dizelim,1 çay bardağı suyu tencere dökelim, kısık ateşte 1-1. 5 saat pişirelim.
  4. Pişirme basamağında lohusa şekerini içine atalım, erisin renk versin, çatalla ayvaları denetim edelim, pişme durumuna nazaran su ek edilebilir.
  5. Pişen tatlımızı soğuyunca kaymak ve fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.
    ✔
    Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst