RenkliDusler
Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet ayva
- 3’er yemek kaşığı şeker
- 1 adet boru tarçın
- 5-6 adet karanfil
- Kızamık (Lohusa) şekeri (1 ceviz büyüklüğünde yeterli)
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaları ikiye bölelim, iç kısımlarını temizleyip, çekirdeklerini ayıralım. Ayvaların kararmasını önlemek için, öncesinden derin bir kaba su dolduralım, birkaç damla suyu sıkalım.
- Temizlediğimiz ayvayı suyun içine atalım, geniş tencereye ayvaları dizelim, yarım ayvanın her birine 3 yemek kaşığı şekeri dökelim.
- Tarçın ve karanfilleri tencereye gelişi hoş dizelim,1 çay bardağı suyu tencere dökelim, kısık ateşte 1-1. 5 saat pişirelim.
- Pişirme basamağında lohusa şekerini içine atalım, erisin renk versin, çatalla ayvaları denetim edelim, pişme durumuna nazaran su ek edilebilir.
- Pişen tatlımızı soğuyunca kaymak ve fıstıkla süsleyip servis edebilirsiniz.