Ayva Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet sert ayva
  • 4 çay bardağı şeker
  • 4 çay bardağı su
  • Kaymak
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ayvaların kabuğunu soyup içini temizleyelim.
  2. Kabukları ve çekirdeklerini tencerenin tabanına dizip üzerine temizlediğiniz ayvaları koyun.
  3. Her yarım ayvaya 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker koyun.
  4. bir daha tıpkı biçimde her yarım ayva için 1 çay bardağı su koyun tencerenin tabanına ve ocağa kaynamaya koyun.
  5. Kaynamaya başlayınca ocağı en kısığa alıp 3-4 saat hiç ellemeden pişirin.
  6. Yavaş piştiği için hem ayvalar dağılmayacak hemde doğal rengini güzelce verecek.
  7. Rengini aldıktan daha sonra altını kapatıp l, 1-2 saat kapağı açık biçimde soğumaya bırakın.
Afiyet olsun ????.

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst