RenkliDusler
Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet sert ayva
- 4 çay bardağı şeker
- 4 çay bardağı su
- Kaymak
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaların kabuğunu soyup içini temizleyelim.
- Kabukları ve çekirdeklerini tencerenin tabanına dizip üzerine temizlediğiniz ayvaları koyun.
- Her yarım ayvaya 1 çay bardağından 1 parmak eksik şeker koyun.
- bir daha tıpkı biçimde her yarım ayva için 1 çay bardağı su koyun tencerenin tabanına ve ocağa kaynamaya koyun.
- Kaynamaya başlayınca ocağı en kısığa alıp 3-4 saat hiç ellemeden pişirin.
- Yavaş piştiği için hem ayvalar dağılmayacak hemde doğal rengini güzelce verecek.
- Rengini aldıktan daha sonra altını kapatıp l, 1-2 saat kapağı açık biçimde soğumaya bırakın.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı