RenkliDusler
Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet ayva
- 3’er yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 10-12 adet karanfil
- Yarım su bardağı su
- 1 adet limon
- 1 litre su
- Kaymak
- Ceviz
- Antep fıstığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba su doldurup, limonumuzu sıkıyoruz.
- Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartıp ayvanın kabuğunu soyuyoruz.
- Bu kademede çıkarttığınız çekirdekleri farklı bir yerde biriktiriyoruz, pişirme esnasında tatlımıza renk vermesi için kullanacağız.
- Hazırlamış olduğumuz ayvaları limonlu suda bekletiyoruz, ayvaların kararmaması için bu değerli.
- Tüm ayvalar için birebir süreci yaptıktan daha sonra pişirme kabımıza ayvaların orta kısımları üstte kalacak biçimde yerleştiriyoruz.
- Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekliyoruz. Ayvaların her birinin üzerine 3 yemek kaşığı toz şekeri döküyoruz.
- Suyu da tencereye ekledikten daha sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan daha sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan daha sonra ocaktan alabilirsiniz.
- Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın.
- Kaymak ve ceviz ile süsledim siz paşa gönlünüz ne isterse ona göre süsleyebilirsiniz