Ayva Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet ayva
  • Her yarım ayva için 2’şer çorba kaşığı tozşeker
  • 5 ayvanın çekirdeği
  • 1 avuç içi kadar hibiskus
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kremşanti
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ayvaları düzgünce yıkayıp kabuklarını soyalım. ondan sonrasında ortadan ikiye bölüp bir tatlı kaşığı sayesinde ortasındaki çekirdekli kısmı çıkaralım. Çekirdeklerini ayıklayıp bir kaseye alalım.
  2. Ayvaların tencerede düz durabilmesi için alt kısımlarında küçük birer modül keselim.
  3. Tencereye dizdiğimiz ayvaların üzerine 2’şer çorba kaşığı toz şeker ekleyip, ayva çekirdeklerini tencerenin tabanına serpelim. Renk vermesi için hibiskusları da serpmeyi unutmayalım. Son olarak 2. 5 su bardağı suyu ayvaların üzerine gezdirelim.
  4. Ocağın en büyük gözünde kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan daha sonra kısık ateşe alıp ayvaları yavaş yavaş pişirelim.
  5. Ortalama bir saat kadar pişirelim. Pişme müddeti ayvaların boyutuna ve cinsine göre değişkenlik gösterebilir. Pişip pişmediği bir çatal sayesinde denetim edilebilir. Çatal çarçabuk batıyorsa ayvalar pişmiş demektir.
  6. Pişen ayvaları sıcakken soğuması için servis tabağına alalım. Bu sırada yarım su bardağı süt ile 1 paket kremşantiyi çırpıp buz dolabına kaldıralım.
  7. Ayva tatlımız soğuduktan daha sonra bir sıkma torbası sayesinde kremşantiyi üzerlerine sıkalım. Dilerseniz kaymakta kullanabilirsiniz.
  8. Son olarak isteğe bağlı olarak toz antep fıstığı serperek servis edelim. Afiyet olsun :).
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst