RenkliDusler
Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 adet ayva
- Her yarım ayva için 2’şer çorba kaşığı tozşeker
- 5 ayvanın çekirdeği
- 1 avuç içi kadar hibiskus
- 2.5 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaları düzgünce yıkayıp kabuklarını soyalım. ondan sonrasında ortadan ikiye bölüp bir tatlı kaşığı sayesinde ortasındaki çekirdekli kısmı çıkaralım. Çekirdeklerini ayıklayıp bir kaseye alalım.
- Ayvaların tencerede düz durabilmesi için alt kısımlarında küçük birer modül keselim.
- Tencereye dizdiğimiz ayvaların üzerine 2’şer çorba kaşığı toz şeker ekleyip, ayva çekirdeklerini tencerenin tabanına serpelim. Renk vermesi için hibiskusları da serpmeyi unutmayalım. Son olarak 2. 5 su bardağı suyu ayvaların üzerine gezdirelim.
- Ocağın en büyük gözünde kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan daha sonra kısık ateşe alıp ayvaları yavaş yavaş pişirelim.
- Ortalama bir saat kadar pişirelim. Pişme müddeti ayvaların boyutuna ve cinsine göre değişkenlik gösterebilir. Pişip pişmediği bir çatal sayesinde denetim edilebilir. Çatal çarçabuk batıyorsa ayvalar pişmiş demektir.
- Pişen ayvaları sıcakken soğuması için servis tabağına alalım. Bu sırada yarım su bardağı süt ile 1 paket kremşantiyi çırpıp buz dolabına kaldıralım.
- Ayva tatlımız soğuduktan daha sonra bir sıkma torbası sayesinde kremşantiyi üzerlerine sıkalım. Dilerseniz kaymakta kullanabilirsiniz.
- Son olarak isteğe bağlı olarak toz antep fıstığı serperek servis edelim. Afiyet olsun
.