RenkliDusler
Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet ayva
- 3 er yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- Yarım su bardağı su
- 1 adet limon
- 1 lt kadar su
- Kaymak
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda kap içerisine su doldurup içerisine limon sıkıp karıştıralım.
- Ayvaları güzelce yıkayıp ortadan ikiye bölelim çekirdek kısmını alıp kabuğunu soyuyoruz kararmaması için limonlu suya atıyoruz çabucak.
- Ayva çekirdeklerini atmayalım bir kap içerisine alalım.
- Tenceremize ayvalarımızın orta kısmı üstte kalacak biçimde dizelim.
- Çubuk tarçın ve ayva çekirdeklerini tencereye ekleyelim.
- Her ayva üzerine 3 yemek kaşığı şeker dökelim.
- Yarım su bardağı suyumuzu tencereye boşaltalım ve su kaynadıktan daha sonra küçük ocağın en kısık ateşine alalım 1-1,5saat yumuşayana kadar pişirelim.
- Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan daha sonra ocaktan alalım.
- Buzdolabında 4 saat dinlendirelim.
- Servis ederken kalan şerbeti ayvanın üzerine gezdirelim ve kaymak ile servis edelim.