RenkliDusler
Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 5-6 adet ayva
- 10- 12 yemek kaşığı şeker
- Ceviz,fındık hangisi var ise
- 1 çay bardağı su
- Çubuk tarçın
- Karanfil
- Renk vermesi için 5-6 adet kuşburnu, hibiscus çiçeği,tercihen kırmızı besin boyası epeyce az ölçüde
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvalar ikiye bölünür kabukları ve çekirdekleri ayvaları pişireceğiniz tencerenin tabanına yerleştirilir.
- Üzerine çubuk tarçın ,karanfil ayva çekirdekleri ve renklendirmek için konutunuzda bulunan kırmızılık verecek ne var ise yerleştirilir .
- Üzerine içleri temizlenip kabukları soyulmuş ayvalar dizilir.
- Ayvaların içlerine birer buçuk yemek kaşığı şeker ilave edilir.
- 1 çay bardağı kadar su ek edilip evvel ocağın altı açık çabucak sonrasında ocağın en küçük gözünde kısık ateşte 1-1. 5 saat kadar ortada çatalla denetim edip karşıt yüz ederek pişirilir.
- İçlerine ceviz fındık üzerine krem şanti yada kaymak ile servis edilir. Afiyet olsun.