RenkliDusler
Active member
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 4 adet ayva
- 8 yemek kaşığı şeker
- 10 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- Su
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı kaymak
- 1 ince aşikâr çay bardağı soğuk süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci başta bir kaba limonlu su yapıyoruz ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığımız ve kabukları soyulmuş ayvaları bu limonlu suda 5 dk kadar bekletiyoruz.
- Bir tencereye ayvanın kabuklarını ve çekirdeklerini yerleştirip üzerine ayvaları da alıyoruz.
- Her ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı şeker döküyoruz.
- Tencereye karanfil ve çubuk tarçını da ekleyerek üzerini geçene kadar su döküp ocağın orta gözünde kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişiriyoruz.
- Ortada denetim edin ayvalarımız yumuşamış mı diye.
- Bir kapta süt ve krem şantiyi kıvam alana kadar çırpıyoruz .
- daha sonrasında kaymağı da ek ederek bir tıp daha çevirip buzdolaba alıyoruz.
- Pişen ayvaları servis tabağına alarak orta boşluklarına kaymaklı krem şantiden koyarak süslüyoruz.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı