RenkliDusler
Active member
Baklava Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Hazır baklavalık yufka
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 250 gr ceviz
- 200 gr tereyağı (Margarin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Şerbetimiz için; şekerimizi ve suyumuzu tencereye alalım ve ocağın üzerine koyalım.
- Kaynamaya yakın 2-3 damla limon damlatalım ve 5 dakika daha sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Tereyağını ocakta eritelim. Eriyen tereyağının içine sıvı yağ koyalım ve kenara alalım.
- Fırın tepsimizi bu yağla yağlayalım ve 4 tane yufkamızı serelim.
- Hazırladığımız yağdan üzerine fırçayla dökelim ve 2 şer tane yufkayla devam edelim yağlaya yağlaya serelim.
- Yufkanın yarısına geldi mi cevizimizi ortasına serpelim ve tekrar yufkaları 2 şer tane serelim ve yağlayalım.
- Son katımızı da serelim ve bıçakla keselim, üzerine yağımızı dökelim.
- 190 derece öncesinden ısıtılmış fırına atalım ve üzeri altı kızarana kadar pişirelim.
- Çıkardıktan daha sonra soğuk şerbetimizi üzerine dökelim. Afiyet olsun.