RenkliDusler
Active member
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg bal kabağı
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 adet fırın pişirme poşeti
- Yarım su bardağı su
- Ceviz
- Tahin
- Fıstık fındık
- Hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- Büyük modüller halinde aldığımız bal kabağını yıkadıktan daha sonra dilimleri daha küçük olarak dilimliyoruz.
- Geceden bi kap içerisinde 1 su bardağı şeker ilave edip bekletiyoruz sabah pişirmek üzere çabucak sonrasındasında beklemiş kabaklarımızı fırın pişirme poşetine koyuyoruz.
- Üzerine yarım su bardağı su ve yarım su bardağı şekeri ilave edip fırın pişirme poşetine koyup ağzını kapatıyoruz.
- Poşetimizi kabaca çalkalayarak bal kabaklarının şekerle harmanlanmasını sağlıyoruz.
- Poşeti uygun fırın tepsisine yerleştirip fırın poşetinin üzerine bir kaç delik açıyoruz.
- 180 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz.
- Soğuduktan daha sonra servis için üzerine dilerseniz ceviz ve tahin fındık fıstık hindistan cevizi ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.