Bal Kabağı Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 1 kg bal kabağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet fırın pişirme poşeti
  • Yarım su bardağı su
Üzeri için;

  • Ceviz
  • Tahin
  • Fıstık fındık
  • Hindistan cevizi
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Büyük modüller halinde aldığımız bal kabağını yıkadıktan daha sonra dilimleri daha küçük olarak dilimliyoruz.
  2. Geceden bi kap içerisinde 1 su bardağı şeker ilave edip bekletiyoruz sabah pişirmek üzere çabucak sonrasındasında beklemiş kabaklarımızı fırın pişirme poşetine koyuyoruz.
  3. Üzerine yarım su bardağı su ve yarım su bardağı şekeri ilave edip fırın pişirme poşetine koyup ağzını kapatıyoruz.
  4. Poşetimizi kabaca çalkalayarak bal kabaklarının şekerle harmanlanmasını sağlıyoruz.
  5. Poşeti uygun fırın tepsisine yerleştirip fırın poşetinin üzerine bir kaç delik açıyoruz.
  6. 180 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz.
  7. Soğuduktan daha sonra servis için üzerine dilerseniz ceviz ve tahin fındık fıstık hindistan cevizi ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst