Bal Kabağı Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 kg bal kabağı
  • 3 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon suyu
  • Ceviz
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yıkayıp orta dilimler halinde doğradığımız kabakları tencereye alalım.
  2. Üzerine şekeri dökelim bu türlü en az 2 saat bekletelim.
  3. Kabak biraz sulanıp şekerde eriyecektir.
  4. bu türlü tencereyi en kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  5. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatalım.
  6. Biraz soğuduktan daha sonra servis tabağına alıp üzerine ceviz serpelim. Afiyet olsun.
Bal Kabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst