RenkliDusler
Active member
Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tanımı İçin Gereçler
Bal kabaklı kısım için;
Not EkleTanımı Yazdır
Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Bal kabaklı kısım için;
- 1 kg bal kabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı kadayıf(muhallebilik)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ceviz
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Bal kabaklarımı ben buzluktan çıkarmıştım baya yumuşaktı o yüzden şeker ile bekletmedim olağanda yaparken biraz sulanması için 1 saat bekletseniz daha âlâ olur.
- Kabaklarımıza şeker ekleyip yumuşayana kadar güzelce pişirip blenderdan geçirip soğuması için kenara bırakıyoruz.
- Dilerseniz içine çay kaşığının ucu ile biraz tarçın koyabilirsiniz hoş bir tat veriyor.
- Çıtır kadayıflı kısım için tereyağımızı tavaya alıp erittikten daha sonra üzerine kadayıfımızı ek edip başından ayrılmadan karıştırarak kavuruyoruz.
- Biraz sertleşip çıtır olmaya başlayınca şeker ve cevizinide ek edip biraz daha karıştırıp kavurduktan daha sonra altını kapatıyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuturkende karıştırmaya devam ediyoruz kadayıflarımızın birbirine yapışmaması için.
- Muhallebili kısım için tereyağ hariç tüm materyalleri tencereye alıp bir tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım.
- Ocağa alıp kısık ateşte yoğunlaşıp muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Muhallebimizin içerisine en son tereyağıda ekleyip altını kapatıyoruz.
- Ortada bir çırpıcı ile karıştırarak hem soğumasını hemde üzerinin kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
- Servis için; Kuplarda servis ettim ben sizde dilediğiniz sıra ile koyarak servis edebilirsiniz.
- Birinci evvel muhallebi, daha sonra kadayıf,daha sonra bal kabağı püresi,daha sonra yeniden kadayıf,muhallebi,kadayıf ve bal kabağı ile sıralamaya son verdim. Üzerlerini ceviz ile süsledim. Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten daha sonra tatlılarımız servise hazır.
Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı