Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup

RenkliDusler

Active member
Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tanımı İçin Gereçler

Bal kabaklı kısım için;

  • 1 kg bal kabağı
  • 1 su bardağı şeker
Çıtır kadayıflı kısım için;

  • 1,5 su bardağı kadayıf(muhallebilik)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı ceviz
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bal kabaklarımı ben buzluktan çıkarmıştım baya yumuşaktı o yüzden şeker ile bekletmedim olağanda yaparken biraz sulanması için 1 saat bekletseniz daha âlâ olur.
  2. Kabaklarımıza şeker ekleyip yumuşayana kadar güzelce pişirip blenderdan geçirip soğuması için kenara bırakıyoruz.
  3. Dilerseniz içine çay kaşığının ucu ile biraz tarçın koyabilirsiniz hoş bir tat veriyor.
  4. Çıtır kadayıflı kısım için tereyağımızı tavaya alıp erittikten daha sonra üzerine kadayıfımızı ek edip başından ayrılmadan karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Biraz sertleşip çıtır olmaya başlayınca şeker ve cevizinide ek edip biraz daha karıştırıp kavurduktan daha sonra altını kapatıyoruz.
  6. Soğumaya bırakıyoruz.
  7. Soğuturkende karıştırmaya devam ediyoruz kadayıflarımızın birbirine yapışmaması için.
  8. Muhallebili kısım için tereyağ hariç tüm materyalleri tencereye alıp bir tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştıralım.
  9. Ocağa alıp kısık ateşte yoğunlaşıp muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  10. Muhallebimizin içerisine en son tereyağıda ekleyip altını kapatıyoruz.
  11. Ortada bir çırpıcı ile karıştırarak hem soğumasını hemde üzerinin kabuk tutmamasını sağlıyoruz.
  12. Servis için; Kuplarda servis ettim ben sizde dilediğiniz sıra ile koyarak servis edebilirsiniz.
  13. Birinci evvel muhallebi, daha sonra kadayıf,daha sonra bal kabağı püresi,daha sonra yeniden kadayıf,muhallebi,kadayıf ve bal kabağı ile sıralamaya son verdim. Üzerlerini ceviz ile süsledim. Dolapta 2-3 saat dinlendirdikten daha sonra tatlılarımız servise hazır.
Deneyeceklere şimdiden afiyet bal olsun. ????????????.

Bal Kabaklı Çıtır Kadayıflı Kup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst