Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı

RenkliDusler

Active member
Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı Tanımı İçin Materyaller

  • 700 gram balkabağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı tel şehriye
Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


yavaşça olduğu için sütlü tatlı sevenlerin favorisi olacak bir tatlı, katiyen denemelisiniz,.

  1. Evvel kabaklarımızı modül kesim doğrayıp bir tencereye alalım.
  2. Üzerine şu, şeker, çubuk tarçın ve limon suyunu koyup kabaklar uygunca yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  3. Tel şehriyeyi sıvı yağ ile güzelce kavuralım.
  4. Muhallebisi için süt, şeker,un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  5. Pişince ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştıralım.
  6. sonrasındasında kavrulmuş tel şehriyemizi ek edip muhallebimizi güzelce karıştıralım ve bir borcama ya da kalıba döküp düzgünce yayalım.
  7. Yeterlice yumuşayan kabaklarımızı ocaktan alıp çubuk tarçını ortasından çıkaralım ve üzerine bir yemek kaşığı nişasta ek edip, blenderdan geçirelim ve tekrar ocağa alıp bir iki taşım kaynatalım.
  8. çabucak sonrasında muhallebimizin üzerine döküp buzdolabında dinlendirelim, birgün dinlenirse tatlımız daha hoş olacaktı.
Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst