RenkliDusler
Active member
Balkabağı Soslu Tel Şehriyeli Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
yavaşça olduğu için sütlü tatlı sevenlerin favorisi olacak bir tatlı, katiyen denemelisiniz,.
- 700 gram balkabağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 tane çubuk tarçın
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tel şehriye
Not EkleTanımı Yazdır
yavaşça olduğu için sütlü tatlı sevenlerin favorisi olacak bir tatlı, katiyen denemelisiniz,.
- Evvel kabaklarımızı modül kesim doğrayıp bir tencereye alalım.
- Üzerine şu, şeker, çubuk tarçın ve limon suyunu koyup kabaklar uygunca yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tel şehriyeyi sıvı yağ ile güzelce kavuralım.
- Muhallebisi için süt, şeker,un, nişasta ve vanilyayı tencereye alıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Pişince ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştıralım.
- sonrasındasında kavrulmuş tel şehriyemizi ek edip muhallebimizi güzelce karıştıralım ve bir borcama ya da kalıba döküp düzgünce yayalım.
- Yeterlice yumuşayan kabaklarımızı ocaktan alıp çubuk tarçını ortasından çıkaralım ve üzerine bir yemek kaşığı nişasta ek edip, blenderdan geçirelim ve tekrar ocağa alıp bir iki taşım kaynatalım.
- çabucak sonrasında muhallebimizin üzerine döküp buzdolabında dinlendirelim, birgün dinlenirse tatlımız daha hoş olacaktı.