Bastık Gaziantep Tarzı

RenkliDusler

Active member
Bastık Gaziantep Metodu Tanımı İçin Materyaller

  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 5 su bardağı su
Süslemek için;

  • Ceviz içi
Bastık Gaziantep Metodu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Nişastayı, pekmezi ve suyu bir tencereye alıyoruz.
  2. Ocağa almadan evvel nişasta eriyinceye kadar yeterlice karıştırıyoruz.
  3. Ocağa alıyoruz hiç bırakmadan karıştırıyoruz.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. Üstü beyaz beyaz olmaya başlayınca altını kapatıp servis edeceğimiz kaselere alıyoruz.
  6. Üzeri için de cevizleri ezip süslüyoruz. Afiyet olsun.
Bastık Gaziantep Metodu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst