Baton Havuçlu Limonlu Tarçınlı Kek

RenkliDusler

Active member
Baton Havuçlu Limonlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2,5 çay bardağı un
  • 1 paket şeker vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 limon rendesi ve suyu
Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • çeyrek çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Silme kaşık)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 paket şeker vanilin
Baton Havuçlu Limonlu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Şekerle yumurtayı çırpın.
  2. Süt, yağ ekleyip yine çırpın.
  3. Un, kabartma tozu, şeker vanilin ve tarçını eleyerek dökün daha sonra yeniden çırpın.
  4. Havucu rendeleyip kek karışımının içine dökün. Limonu rendeleyip suyunu içine sıkın.
  5. Ben 2 kaşık fındık döktüm siz istediğinizi dökebilirsiniz.
  6. Evvelden ısıttığınız 160 dereceli fırında alt üst ayarda 35 dakika tutun.
  7. Sosu için süt, şeker, nişasta ve şeker vanilini bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırın.
  8. Birinci sıcağı çıkan kekin üzerine sosunuzu dökebilirsiniz.
Baton Havuçlu Limonlu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst