RenkliDusler
Active member
Baton Havuçlu Limonlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yağ
- 2 adet yumurta
- 2,5 çay bardağı un
- 1 paket şeker vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adet büyük havuç
- 1 limon rendesi ve suyu
- 1 çay bardağı süt
- çeyrek çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta (Silme kaşık)
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 paket şeker vanilin
Not EkleTanımı Yazdır
- Şekerle yumurtayı çırpın.
- Süt, yağ ekleyip yine çırpın.
- Un, kabartma tozu, şeker vanilin ve tarçını eleyerek dökün daha sonra yeniden çırpın.
- Havucu rendeleyip kek karışımının içine dökün. Limonu rendeleyip suyunu içine sıkın.
- Ben 2 kaşık fındık döktüm siz istediğinizi dökebilirsiniz.
- Evvelden ısıttığınız 160 dereceli fırında alt üst ayarda 35 dakika tutun.
- Sosu için süt, şeker, nişasta ve şeker vanilini bir tencereye koyup kaynayana kadar karıştırın.
- Birinci sıcağı çıkan kekin üzerine sosunuzu dökebilirsiniz.