RenkliDusler
Active member
Baton Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un geri kalan kısmınada kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 paket vanilya
- 200 ml sıvı krema
- Yarım paket kremşanti
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı şeker
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygunca köpürene kadar çırpalım.
- Üzerine suyu ve nişastamızıda ekleyelim yine çırpalım.
- Kalan malzemeleride elek sayesinde ekleyip spatula ile homojen kıvam alana kadar karıştıralım.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt koyup eşit olarak yayalım ve 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.
- Krema için kremşanti ve sıvı krema hariç materyalleri tenceremize alalım ve yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Soğuduktan daha sonra sıvı krema ve şantiyi döküp mikserle çırpalım.
- Soğuyan keki tepsiden alalım 4 etrafından 1 er parmak olacak biçimde keselim ve bir kenara alalım.
- Kekimizi 4 eşit modüle keselim.
- Birinci parçayı alalım üzerine biraz süt gezdirelim ve kremamızı üzerine yayalım.
- İkinci parçayı da üzerine koyalım ve evvelki süreci yenidenlayalım.
- Son parçayı da koyup pastamızı buzdolabında bir gece dinlendirelim.
- Üzerini kaplamak için kremşantiyi sütle birlikte mikserle çırpalım.
- Pastamızın heryerini kremşantiyle sıvayalım.
- Kenarı için; kalan keklerimizi ufalayıp pastamızı kaplayalım. Üzerine meyvelerimizi dizelim.
- Kararmamaları için nişasta su ve şekeri yoğunlaşana kadar pişirip, soğuduktan daha sonra meyvelerin üzerine sürelim.