Bayılacaksınız Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü

RenkliDusler

Active member
Bayılacaksınız Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağı (İsteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 lt süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet şekersiz damla sakız aromalı sakız
Bayılacaksınız Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
  2. Yağımız eridikten daha sonra üzerine unu ek edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
  3. Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada kesinlikle ununuzu karıştırmalısınız aksi biçimde topaklanma olabilir.
  4. Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştıralım.
  5. Yoğunlaşan muhallebimizi ocaktan alalım.
  6. daha sonrasında vanilya ek ederek 3-4 dakika çırpalım.
  7. Akabinde 2 adet sakız ekleyelim eriyip kaybolana kadar güzelce karıştıralım.Damla sakızı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.
  8. Dilediğimiz biçimde servis kaselerine koyup üzerini süsleyelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
  9. Oda ısısına geldikten daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
  10. Üzerini dileğe göre tarçın, hindistan cevizi yahut file antep fıstığı ile süsleyelim. Ben en epey file bademi yakıştırıyorum.Deneyenlere afiyet şifa olsun ????????????.
Bayılacaksınız Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst