RenkliDusler
Active member
Bayılacaksınız Damla Sakızlı Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 125 gram tereyağı (İsteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 lt süt
- 1 paket vanilya
- 2 adet şekersiz damla sakız aromalı sakız
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
- Yağımız eridikten daha sonra üzerine unu ek edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
- Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada kesinlikle ununuzu karıştırmalısınız aksi biçimde topaklanma olabilir.
- Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp yoğunlaşana kadar karıştıralım.
- Yoğunlaşan muhallebimizi ocaktan alalım.
- daha sonrasında vanilya ek ederek 3-4 dakika çırpalım.
- Akabinde 2 adet sakız ekleyelim eriyip kaybolana kadar güzelce karıştıralım.Damla sakızı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz.
- Dilediğimiz biçimde servis kaselerine koyup üzerini süsleyelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
- Oda ısısına geldikten daha sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
- Üzerini dileğe göre tarçın, hindistan cevizi yahut file antep fıstığı ile süsleyelim. Ben en epey file bademi yakıştırıyorum.Deneyenlere afiyet şifa olsun ????????????.