Benzetim analoji nedir ?

pokemon

New member
Benzetim Analizi Nedir?

Benzetim analizi, cok farkl alanlardan gelen ve cesitli kavramlar karslastrarak, karslastrma kurma ve sonuc ckarma stratejisi olarak tanmlanr. Bu yaklasm, sosyal bilimler, psikoloji, ekonomi, bilgisayar bilimleri ve diger alanlarda, karslastrmalar uzerinden veri toplamay ve surecleri anlamay amaclar. Bu tur calsmalar, benzer olgularn, kavramlarn ve sureclerin arasndaki iliskileri kesfetmek icin oldukca kullansldr.

Benzetim Analizinin Ozellikleri

Benzetim analizi, bir kavramn diger kavramlarla karslastrlmasn gerektirir. Calsmann amac, farkl olgularn ve kavramlarn, karslastrlmasnn ardndan ortaya ckan benzerlikleri ve farkllklar belirlemektir. Bu tur calsmalar, ozellikle karslastrmalar yaplacak kavramlarn ozelliklerini anlamak icin kullanlr. Benzetim analizinde, bir kavramn diger kavramlarla karslastrlmas, karslastrma icin kullanlan olcutlerin coklugu, olcutlerin kalitesi ve kullanlan olcutlerin gecerliligi gibi faktorlerin denetlenmesini gerektirir.

Benzetim Analizinde Kullanlan Teknikler

Benzetim analizi, karslastrmalar ve karslastrmalara dayal ckarmlar uretmek icin kullanlan birkac teknikten olusur. Bunlar arasnda, karslastrmalarn gostergeler araclgyla yaplmas, ortak ve farkl ozelliklerin belirlenmesi, karslastrmalarn snflandrlmas, karslastrmalarn yaplmas, karslastrmalarn kumeleme yontemiyle snflandrlmas ve karslastrmalarn karslastrma tablosu kullanlarak yaplmas saylabilir.

Benzetim Analizinin Yararlar

Benzetim analizi, cok farkl alanlarda kullansl bir arac olabilir.