RenkliDusler
Active member
Beyaz Çikolatalı Borcam Pastası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1.5 su bardağı elenmiş un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 40 gram beyaz çikolata ben epeyce sevdiğim için 60 gram koydum( 1 paket kare çikolata kâfi oluyor)
- 2 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri çırpıyoruz beyazlaşana kadar.
- çabucak sonrasında elenmiş unu kabartma tozu şekerli vanilini ek ediyoruz.
- Pişirme kağıdını borcama serip kek hamurumuzu boşaltıyoruz. Ben kare borcama yaptım tercih sizin ısıtılmış fırında 160 derece 25 dk pişiriyoruz( fırın modeline bakılırsa değişiklik gösteriyor).
- Kekimizi pişerken muhallebiyi yapıyoruz.
- Ocağa almadan evvel unu şekeri tencerede 2. 5 bardağı sütü ekledikten daha sonra karıştıralım.
- Tencereyi ocağa alarak yoğunlaşana kadar karıştırıp pişirelim.
- Ocaktan aldığımız muhallebi içine 1 yemek kaşığı tereyeğı ve beyaz çikolatayı ekliyoruz( ben çikolata tereyağını eritip koydum) biraz daha karıştırıyoruz.
- Muhallebide sonrasındasında soğumuş olan keki dikkatli bir biçimde 2 ye bölüyoruz.
- Kekin taban kısmını borcam yerleştirip sütle düzgünce her yerini ıslatıyoruz.
- Hazırladığımız kremayı üzerine döküp yayıyoruz.
- Tamamını öteki modülün alt kısmı üste gelecek biçimde yerleştirelim.
- 2. Kat olarak tekrar 1 su bardağı ile o tabanı da ıslatalım her yerini üzerine hindistan cevizinin uygunca yapışması için kekimiz ıslakken çokça dökelim tamamını kapansın üstü.
- sonrasındasında 2-3 saat dolapta dinlendirelim????.