Bir zamanlar Biden’ın sesi olan Jen Psaki, sunucu koltuğuna geçiyor

BadılCan

Active member
Rachel Maddow ona bir teleprompter kullanmayı öğretiyor, şimdiye kadar karışık sonuçlar elde etti. Mika Brzezinski, sincap misafirlerini nasıl yakalayacağına dair ipuçları verdi. Nicolle Wallace onu yazı işleri toplantılarına davet etti ve Andrea Mitchell ona röportaj tekniklerini öğretti.

Jen Psaki son yirmi yılını gazetecilerle rekabet ederek geçirdi. Sunucu masasının diğer tarafında olmanın nasıl bir şey olduğunu yakında öğrenecek.

Ağın Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Başkan Biden’ın basın sekreteri olarak görevine bir yıldan daha az bir süre kala Bayan Psaki, 19 Mart’ta haftalık bir MSNBC talk show’a ev sahipliği yapacak. Inside With Jen Psaki, Pazar günleri öğlen 12’de yayınlanıyor ve Meet the Press ve Face the Nation gibi siyasi dayanak noktalarıyla aynı hafta sonu nüfuzu için yarışıyor.

Biden yönetimini ustaca savunması ve Fox News’ten Peter Doocy ile canlı baş başa konuşmaları onu liberaller arasında bir tür kült figür haline getiren 44 yaşındaki Bayan Psaki için tam zamanlı sunucuya hızlı bir geçiş. TikTok hashtag’i #psakibomb’u yarattı ve Saturday Night Live’da nazikçe parodisini yaptı.

Şimdi, Biden dostu bir ağda bir saatlik bir programa ev sahipliği yapacak ve siyasi ve siyasi tartışmaları, politikacıların, ünlülerin ve sporcuların insani ilgi alanlarına yönelik profilleri gibi daha hafif ücretlerle karıştıracak. (Hayalindeki konuklardan biri: Joe Burrow, kocasının memleketi Cincinnati Bengals’tan oyun kurucu.)

Eylül ayında MSNBC’ye analist olarak katılan Bayan Psaki, daha gösterişli ve daha iyi maaşlı televizyon dünyasına katılmak için yönetimden ayrılan George Stephanopoulos, Diane Sawyer ve Dana Perino da dahil olmak üzere Beyaz Saray iletişimcilerinin son üyesi. mesajı değiştirmek için.

Bu tür anlaşmalar, gazetecilik etiğiyle ilgili çetrefilli soruları gündeme getiriyor: Trump dönemi basın sekreterleri Sarah Huckabee Sanders ve Kayleigh McEnany, Fox News’e geldiklerinde, liberaller Murdoch’a ait ağın Trump’ın Beyaz Saray’ının bir uzantısı olduğunu iddia ederek “döner kapı” hakkında bağırdılar. Bu sesler, Bayan Psaki’nin MSNBC’ye veya aynı zamanda kanalda bir hafta sonu programı sunan başka bir Biden Beyaz Saray mezunu Symone D. Sanders’ın göçü hakkında çok az şey söyledi.

Bayan Psaki ise, MSNBC izleyicilerinin gerçek benliklerini görmeyi bekleyebileceklerini ve “Ben televizyona sözcü olmak için çıkmıyorum” dedi.

NBC’nin Washington bürosundaki yeni ofisinden bir Haberler kutusuna verdiği röportajda, “Bir podyumun arkasında durduğum ve Joe Biden adına konuştuğum için insanların kim olduğumu bildiği gerçeğinin çok farkındayım” dedi. bulmaca (“___ Psaki, Obama Beyaz Saray iletişim direktörü”) onu Batı Kanadı’ndan takip etti.

Medya endüstrisinde

Sebepsiz yere ona saldırmayacağım, sebepsiz yere alkışlamayacağım” dedi. “Alkışları hak ediyorsa, ben de onu alkışlarım. Eleştiriyi hak ediyorsa ben de eleştiririm” dedi.

Times muhabirleri siyaseti nasıl ele alıyor? Gazetecilerimizin bağımsız gözlemciler olmalarına güveniyoruz. Bu nedenle, Times çalışanlarının oy kullanmasına izin verilirken, adayları desteklemelerine veya siyasi nedenlerle kampanya yürütmelerine izin verilmez. Buna, bir hareketi desteklemek için yürüyüşlere veya mitinglere katılmak veya siyasi adaylar veya seçim amaçları için bağış yapmak veya para toplamak da dahildir.

MSNBC kendi geçiş anını yaşıyor. Ağ, Trump döneminde rekor reytinglere ulaştı, bunu gerçekten yaptı mı? Bayan Maddow ve Bayan Wallace gibilerinin monologları. Ancak Bayan Maddow o zamandan beri performanslarını haftada bire indirdi; akşam 21:00’deki yerine geçen Alex Wagner seyirci bulmakta zorlanıyor; Brian Williams ayrıldı; ve değerlemeler genel olarak düştü. Sunucular ve yöneticiler, Bayan Psaki’nin tanıdık yüzünün bazı izleyicileri geri çekebileceğini umuyor.

Bayan Wallace, bir röportajda, Bayan Psaki’nin Fox News Beyaz Saray muhabiriyle iyi belgelenmiş konuşmasının anısına gülerek, “Onları ‘Otur, Peter Doocy!’ programında vardı” dedi.

Bir televizyon kariyerine başlamadan önce Başkan George W. Bush’un iletişim direktörü olarak görev yapan Bayan Wallace, “İzleyicilerimizle zaten bir bağı var” dedi. “Çok büyük bir takipçisi var ve bunu buraya getirdiğimiz için şanslıyız.”

NBC, büyük ölçüde Psaki markasına güveniyor. Bayan Psaki, Inside’a ek olarak yakında akış ağı olan Peacock’ta bir programa ev sahipliği yapacak ve MSNBC’nin e-posta bülteni için düzenli bir köşe yazacak. Ağ, Beyaz Saray’daki eski meslektaşlarından daha fazlasını takip ediyor: Bay Biden’ın özel kalem başkanlığından yeni istifa eden Ron Klain, bir röportajda NBC’nin olası bir canlı yayın rolü hakkında onunla temasa geçtiğini, ancak o olmadığını söyledi. ‘İlgilendiğim bir televizyon kariyeri ile ilgileniyorum. (Bay Klain ayrıca Bayan Psaki’yi “mükemmel bir açıklayıcı” olarak övdü. hangi “TV ortamında çok etkilidir.”)

Bayan Psaki, Cumhuriyetçileri programına davet etmeyi umduğunu söyledi ve bağımsızlığını vurgulamak isteyen NBC yetkilileri, Biden yönetimiyle zaman zaman tartıştığına işaret etti. Eylül ayında Meet the Press’e, seçmenlerin ara seçimleri “cumhurbaşkanı için bir referandum” olarak algılaması halinde Demokratların 2022 seçimlerini “kaybedeceğini” söyledi.

Röportajda Bayan Psaki’den Bay Biden’a örnek bir eleştiri sunması istendi. Beyaz Saray’ın Bay Biden’ın dairesinde bulunan gizli belgeler hakkında haftalarca halkı karanlıkta tutma kararına atıfta bulunarak, “Belgelerle ilgili bilgilerin paylaşılmasıyla ilgili işlerin ele alınma şeklini kesinlikle eleştirdim.”

Ancak basın sekreteri Psaki hızla geri döndü. “Aynı zamanda, onu beş alarmlı bir yangın haline getirme eğilimi olabilir – sanki her şey bir felaketmiş gibi! Gerektiğinde bağlam sağlama eğilimindeyim.

MSNBC izleyicileri umursamayabilir. Medya ve siyasetteki bu kabile anında, Amerikalılar inançlarını pekiştiren haber kaynaklarına yönelme eğilimindedir. Bay Stephanopoulos, 1996’da ABC News için Bill Clinton’ın Beyaz Sarayından ayrıldığında, medya etikçileri arasında alarm zilleri çaldı. Bu daha az partizan bir dönemdi.

Stephanopoulos, televizyona geçişini düşünürken verdiği bir röportajda, “Bir analist olarak kendi kendime ‘Dürüstlüğünü nasıl koruyorsun ve işini nasıl yapıyorsun?’ dedim.” “Bir toplantıda söyleyeceğimi yayında söylemem uygun oldu. Bu bazen kritik olabilir: Başkan, oturumda itiraz edeceğim bir eylemde bulunsaydı, bunu belirtmekte hiçbir sorun yaşamazdım.

Bayan Psaki, Beyaz Saray’dan ayrıldıktan kısa bir süre sonra Bay Stephanopoulos’tan tavsiye istedi. “Dengeleme eylemi, geçmiş çalışmalarınızla ve inançlarınızla ne kadar tutarlı olduğunuz ve yine de seyirciler için yapıcı olabildiğinizdir,” dediğini hatırladı. “O zaman, bugün ve yarın doğruydu.”

Yazın ailesiyle seyahat etmek için birkaç ay izin alan Bayan Psaki, Inside’ın çıkışının siyasi kariyerinin resmen sona erdiği anlamına geldiğini söyledi. “Bir daha asla yeniden seçilmek için aday olmayacağım” dedi. “Hükümete dönmek gibi bir planım da yok. Her zaman.”

Adaylık nasıl olur?

Bayan Psaki, “Tanrı korusun,” dedi. “Bu benim en kötü kabusum.”