RenkliDusler
Active member
Bisküvili Balkabağılı Pastası Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kg bal kabağı
- 1 buçuk su bardağı şeker
- 2 paket petibör bisküvi
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı ceviz yahut fındık
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabakları 20 dk şekerle birlikte pişiriyoruz. daha sonra pişirilen bal kabağını blenderdan geçirip soğutuyoruz.
- Bu ortada krem şantiyi pakette yazan biçimde hazırlayıp buzdolabına koyuyoruz.
- Bisküvileri süte batırıp borcama diziyoruz üstünü balkabağı ezmesi ile kapatıyoruz daha sonra üstüne ceviz ekleyip krem şantiyle kaplıyoruz birebir biçimde 2 sıra yapmamız kâfi.
- Son kata da yine süte batırdığımız bisküvi ekleyip balkabağı ezmesi ile üstünü kaplayıp ceviz yahut fındık ile süslüyoruz.