RenkliDusler
Active member
Bisküvili Havuç Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1.5 kilo havuç
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet limon suyu ve limon kabuğu rendesi
- 2 paket bisküvi ( ben hem sade hemde kakaolu kullandım)
Not EkleTanımı Yazdır
- Havuçlar soyulur ve rendelenir uygun bir tencereye alınıp 5 su bardağı su ile haşlanır.
- Haşlanan havuçlar suyu süzülmeden rondodan geçirilip püre haline getirilir.
- İçine 1 çay bardağı su ile nişasta açılarak limon suyu limon kabuğu rendesi ve vanilya ek edilip pişirilir.
- Borcama yahut kalıba birinci vakit içinderda bisküvi dizilir ve üzerine havuçlu muhallebi dökülür.
- yeniden birebir biçimde bisküvi dizilir ve muhallebi dizilir.
- Ben bu biçimde 4 kat yaptım sizde istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.
- Üzerine istediğiniz üzere de süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.