RenkliDusler
Active member
Bisküvili İrmik Tatlısının En Tatlı Hali Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir tencereye sırasıyla süt şeker ve irmiğimizi koyuyoruz.
- Orta ateşte koyuyana kadar pişiriyoruz.
- Kaynayan muhallebimizin altını kapatıp vanilyamızı ekliyoruz.
- Bir borcam ya da kek kalıbın içine muhallebimizin yarısını koyuyoruz ondan sonrasında bisküvilerimizi diziyoruz, üzerine kalan muhallebilerimizi koyuyoruz.
- Son olarak kalan bisküvilerimizi rondodan geçirip toz haline getiriyoruz .
- Toz bisküvilerimiz de muhallebimizi kaplıyoruz.
- Ilıyana kadar dışarda bekletiyoruz.
- sonrasındasında soğuması için 1 saat buzdolabına akabinde çıkartıp dilimler halinde servis ediyoruz afiyet olsun.