Bisküvili Kum Pasta

RenkliDusler

Active member
Bisküvili Kum Pasta Tanımı İçin Materyaller

  • 3 paket petibör bisküvi
Muhallebisi için :

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
Üzerini süslemek için :

  • Muz
  • Toz haline gelmiş bisküvi
Bisküvili Kum Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Merhaba arkadaşlar ????.

  1. Öncelikle muhallebisi için derin bir tencereyi kısık ateşte ocağa alıyorum.
  2. Çabucak margarini tencereye koyup eritip ve üzerine un ekleyip fazlaca az kavurun.
  3. Üzerine toz şeker ve nişasta, vanilya ve kakaoyu ekleyip sütü yavaş yavaş ek edin.
  4. Kısık ateşte topaklanmayacak biçimde muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyorum.
  5. Kaynayıp göz göz olunca ocağın altını kapatım.
  6. sonrasındasında borcam tepsime bir sıra bisküvi dizin.
  7. Üzerine sıcak muhalebiyi kepçe ile döküp spatula ile eşit biçimde düzeltip motamot bu türlü dört kat yaptım.
  8. çabucak sonrasında yaklaşık yarım paket en biraz fazla bisküviyi rondoda toz haline getirip pastanın üzerine kum üzere serin.
  9. Heryerini kapatıp muz dilimleri ile süsledim .
  10. Biraz buzdolabında dinlendirdiğim pastamı servis etim sahiden epey lezzetli ve bir o kadar kolay bir tanım denemenizi öneririm. Deneyen herkese afiyet olsun.
Bisküvili Kum Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst