RenkliDusler
Active member
Bisküvili Kum Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar ????.
- 3 paket petibör bisküvi
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı margarin
- Yarım su bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- Muz
- Toz haline gelmiş bisküvi
Not EkleTanımı Yazdır
Merhaba arkadaşlar ????.
- Öncelikle muhallebisi için derin bir tencereyi kısık ateşte ocağa alıyorum.
- Çabucak margarini tencereye koyup eritip ve üzerine un ekleyip fazlaca az kavurun.
- Üzerine toz şeker ve nişasta, vanilya ve kakaoyu ekleyip sütü yavaş yavaş ek edin.
- Kısık ateşte topaklanmayacak biçimde muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyorum.
- Kaynayıp göz göz olunca ocağın altını kapatım.
- sonrasındasında borcam tepsime bir sıra bisküvi dizin.
- Üzerine sıcak muhalebiyi kepçe ile döküp spatula ile eşit biçimde düzeltip motamot bu türlü dört kat yaptım.
- çabucak sonrasında yaklaşık yarım paket en biraz fazla bisküviyi rondoda toz haline getirip pastanın üzerine kum üzere serin.
- Heryerini kapatıp muz dilimleri ile süsledim .
- Biraz buzdolabında dinlendirdiğim pastamı servis etim sahiden epey lezzetli ve bir o kadar kolay bir tanım denemenizi öneririm. Deneyen herkese afiyet olsun.