RenkliDusler
Active member
Bol Cevizli Kadayıf Sarma Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Bol Cevizli Kadayıf Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 12 adet baklavalık yufka
- 300 gr kadayıf
- 1,5 su bardağı ceviz içi (iri öğütülmüş)
- 225 gr tereyağı
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 5-6 damla limon suyu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufkaları 3’er 3’er kullanacağız. 1. Kat yufkadan daha sonra yavaşça yağlayıp üzerine 2. Kat yufkayı koyup yeniden yağlayıp 3. Kat yufkamızı da koyalım. Kıymetli olan yağı hayli sürmemek yavaşça yufkalar birbirine yapışsın kâfi. Çok yağ sürdüğümüz vakit ince olan yufkalar kesme esnasında parçalanıyor.
- 3. Kat yufkamızdan daha sonra evvela kadayıflarımızı yerleştirelim. Üzerine de öğütülmüş cevizlerimizden serpiştirelim.
- Ve yufkamızı rulo halinde güzelce saralım. 2’şer parmak kalınlığında olacak biçimde keselim ve borcama yerleştirelim.
- Bütün yufkalarımıza birebir süreci uygulayalım.
- Hepsini bitirdikten daha sonra tereyağımızı üzerlerine döküp fırına verelim. 190 derecede evvelinde ısıtılmış fırında 45-50 dakikada pişiyor.
- Her fırın farklı olduğu için denetimli pişirmekte yarar var. Alt ve üstü kızarana kadar pişirelim kâfi.
- Tatlımız fırında pişerken şerbetimizi hazırlayabiliriz. Su ve şeker karıştırılır. Kaynayınca altı kapatılır ve 6-7 damla limon suyu eklenir.
- Kadayıflarımız fırından çıktıktan daha sonra bir 5 dk birinci sıcağının gitmesi beklenir. Ve daha sonrasında şerbetimizi dökebiliriz.
- Servis esnasında dilek ederseniz üzerine yenidendan ceviz eklemesi yapabilirsiniz hayli yakışıyor. Şimdiden afiyet olsun
Bol Cevizli Kadayıf Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı