RenkliDusler
Active member
Bol Fıstıklı Tarçınlı Kek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekin hoş kabarması için, materyaller oda sıcaklığında bulunmasına dikkat edelim. Ayrıyeten unu ve kabartma tozunu eleyerek eklemek de hoş kabarması için kıymetli bir bilgidir.
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ (yarısı zeytinyağı olabilir)
- 1,5 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tarçın yahut kömbe baharatı
- Aldığı kadar un
- 1 su bardağı kavrulmuş yer fıstığı.
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kekin hoş kabarması için, materyaller oda sıcaklığında bulunmasına dikkat edelim. Ayrıyeten unu ve kabartma tozunu eleyerek eklemek de hoş kabarması için kıymetli bir bilgidir.
- Kek hamuru için 2 yumurta, 1,5 bardak şeker ile 3-4 dk çırpılır. Ilık su, sıvı yağ, süt, ekleyelim, çırpalım.
- Un, kabartma tozu ekleyerek eklenip çırpılır. En son tarçın yada kömbe baharatı ekleyelim. (Hataya has bir baharattır. İçinde karanfil, zencefil, tarçın vs vardır).
- Kek hamuru aldığı kadar un olarak yani klasik kek kıvamına ulaşmak kafidir. Dikdörtgen borcama yağlayıp döktüm ben, isterseniz farklı kalıp ve tepsi kullanabilirsiniz.
- Üzerine kabukları temizlenmiş fıstıkları serpiştirip 170 derecelik fırında 40 dk civarında (pembeleşinceye kadar) pişirilir.
- 10 dk dinlendirilip servis yapılır.