Borcamda Elmalı Tart

RenkliDusler

Active member
Borcamda Elmalı Tart Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım paket yumuşak margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 er paket kabartma ve vanilya
  • 3-3, 5 su bardağı un
İç harcı için;

  • 4 adet kırmızı elma
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz yahut fındık
Üzeri için;

  • Pudra şekeri
Borcamda Elmalı Tart Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Elmalar soyulur, rendenin iri tarafıyla rendelenir yada robottan kısa mühlet çekilir.
  2. Tavada şekerle birlikte orta ateşte pişirilir, biraz karamelize hale getirilir.
  3. Tarçın ve fındıklar temalır ocak kapatılır soğumaya bırakılır.
  4. Geniş bir kap içerisinde, margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker ve vanilya uygunca karıştırılıp, kabartma tozu yavaş yavaş un temalır ,yumuşak bir hamur elde edilir.
  5. Borcam tepsimiz biraz katı yağ ile yağlanır hamurun bir modülü (4/1, çeyreği ayrılır)borcama elimizle kesimleri yayarak her tarafa dağıtılır.
  6. Üzerine elmalı harç serilir.
  7. Ayırdığımız hamurdan küçük modüller koparılır ince şeritler yapılarak borcamdaki harcın üzerine kafes hali verilir.
  8. Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz.
  9. Fırından çıkarıp ılıyınca kareler halinde kesiyoruz pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ????.
 
Üst