RenkliDusler
Active member
Borcamda Elmalı Tart Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- Yarım paket yumuşak margarin yahut tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 er paket kabartma ve vanilya
- 3-3, 5 su bardağı un
- 4 adet kırmızı elma
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz yahut fındık
- Pudra şekeri
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmalar soyulur, rendenin iri tarafıyla rendelenir yada robottan kısa mühlet çekilir.
- Tavada şekerle birlikte orta ateşte pişirilir, biraz karamelize hale getirilir.
- Tarçın ve fındıklar temalır ocak kapatılır soğumaya bırakılır.
- Geniş bir kap içerisinde, margarin, sıvı yağ, yoğurt, şeker ve vanilya uygunca karıştırılıp, kabartma tozu yavaş yavaş un temalır ,yumuşak bir hamur elde edilir.
- Borcam tepsimiz biraz katı yağ ile yağlanır hamurun bir modülü (4/1, çeyreği ayrılır)borcama elimizle kesimleri yayarak her tarafa dağıtılır.
- Üzerine elmalı harç serilir.
- Ayırdığımız hamurdan küçük modüller koparılır ince şeritler yapılarak borcamdaki harcın üzerine kafes hali verilir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıp ılıyınca kareler halinde kesiyoruz pudra şekeri serperek servis yapıyoruz.