RenkliDusler
Active member
Boyasız Doğal Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 adet orta uzunluk ayva
- Her yarım ayva için yarım çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 elma rendesi
- 1 adet çubuk tarçın
- 12 adet karanfil
- Kaymak
- Ceviz
- Nar taneleri
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.
- Tatlıyı yapacağınız tencereye kabukları ve çekirdekleri koyun. Üzerine yarım ayvaları yerleştirin.
- Rendelenmiş elmaları ayvaların oyulmuş kısmına doldurun her yarım ayvanın üzerine 1adet karanfil ve yarım çay bardağı toz şeker ekleyin.
- Çubuk tarçını ayvaların ortasına yerleştirin, 2su bardağı suyu üzerlerine gezdirin kapağını kapatıp evvel yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte 1,5 saat pişirin.
- Piştikten daha sonra tencerede kapağını açmadan 1saat bekletin (Kızarması için)hemen sonrasında fırın tepsisine evvel kabukları üzerine ayvaları dizin.
- 200 derecede alt üst ayarında yarım saat pişirin. Soğuduktan daha sonra servis tabağına alın üzerlerine kaymak ekleyin, nar tanesi ve ceviz serpiştin. Afiyet olsun. ????