Boyasız Doğal Ayva Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Boyasız Doğal Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet orta uzunluk ayva
  • Her yarım ayva için yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 elma rendesi
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 12 adet karanfil
Üzeri için:

  • Kaymak
  • Ceviz
  • Nar taneleri
Boyasız Doğal Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini çıkarın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.
  2. Tatlıyı yapacağınız tencereye kabukları ve çekirdekleri koyun. Üzerine yarım ayvaları yerleştirin.
  3. Rendelenmiş elmaları ayvaların oyulmuş kısmına doldurun her yarım ayvanın üzerine 1adet karanfil ve yarım çay bardağı toz şeker ekleyin.
  4. Çubuk tarçını ayvaların ortasına yerleştirin, 2su bardağı suyu üzerlerine gezdirin kapağını kapatıp evvel yüksek ateşte kaynayınca kısık ateşte 1,5 saat pişirin.
  5. Piştikten daha sonra tencerede kapağını açmadan 1saat bekletin (Kızarması için)hemen sonrasında fırın tepsisine evvel kabukları üzerine ayvaları dizin.
  6. 200 derecede alt üst ayarında yarım saat pişirin. Soğuduktan daha sonra servis tabağına alın üzerlerine kaymak ekleyin, nar tanesi ve ceviz serpiştin. Afiyet olsun. ????
Boyasız Doğal Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst