RenkliDusler
Active member
Buram Buram Tarçın Kokan Yumuşacık Kek Lezzeti Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Selam hanımlar????????
????.
????????.
Buram Buram Tarçın Kokan Yumuşacık Kek Lezzeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 3 çay kaşığı tarçın
- İsteğe bakılırsa rendelenmiş limon ve portakal kabuğu
- Çok az margarin yahut sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
Selam hanımlar????????
![♀](https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/72x72/2640.png)
- Öncelikle üç yumurta ve bir bardak şekerimizi mikser sayesinde çırpıyoruz.
- Bu evrede yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpmanız kekinizi daha yumuşak hale getirecektir.
- çabucak sonrasında bir bardak sütümüzü ve bir bardak sıvı yağımızı ekleyip yine çırpıyoruz.
- Akabinde 2.5 su bardağı unumuzu ekliyoruz.
- Üstüne kabartma tozu ve vanilyamızı da ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Son olarak rendelediğimiz limon kabuğu, portakal kabuğu ve üç çay kaşığı tarçınımızıda ekleyip son sefer çırpıyoruz.
- Limon kabuğu ve portakal kabuğu için ölçü vermedim herkes kendi damak zevkine bakılırsa ölçüsünü belirleyebilir.
- çabucak sonrasında kek kabımızın içerisine tereyağımızı dağıtarak sürüyoruz bu süreçte elinizi kullanabilirsiniz.
- 170° fırında 40 / 45 dakika pişiriyoruz bu 40 dakika boyunca fırını hiç açmamanızı tavsiye ederim lakin olağan olarak denetim sizde olsun denetimine dikkat ediniz
.
- Piştiğinden emin olduğunuzda fırından çıkarın.
- Çıkardığını senden 2/üç boyutluefa yere vurun. sonrasındasında 5 dakika dinlendirmeye bırakın. 5 dakika daha sonra zıt çevirip çıkarabilirsiniz ….
![♀](https://s.w.org/images/core/emoji/13.1.0/72x72/2640.png)
Buram Buram Tarçın Kokan Yumuşacık Kek Lezzeti Tanımı Fotoğraflı Yapılışı