Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı)

RenkliDusler

Active member
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tanımı İçin Gereçler

  • 200 gram tuzsuz tereyağı
  • 6 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
Üzerine :

  • Kavrulmuş fındık kırığı
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye tereyağını alın ve hayli kısık ateşte eritin, içine bir su bardağı unu ekleyerek karıştırın.
  2. Öteki bir tencereye sütü dökün, siz unu karıştırırken süt uygunca ısınsın, fakat kaynatmayın, yalnızca sıcak bir biçimde ısıtın.
  3. Unu karıştırmayı hiç bırakmadan ve kısık ateşte unun rengi hiç değişmeden ağır ağır kavurun, ortada bir ateşten alın ki unun rengi muhakkak koyulaşmasın.
  4. En az 15- 18 dakika kadar unu karıştırın ondan sonrasında epey uygun ısınmış sütün yarısını unun üzerine dökün ve tel çırpıcı ile devamlı çırpın.
  5. Çırptığınızda un sütü büsbütün çekecek ve biraz yoğunlaşacak, geri kalan sütü bir daha üzerine dökün ve tekrar un sütü büsbütün çekinceye kadar çırpın.
  6. Koyu hoş ve homojen bir kıvamda muhallebi oluncaya kadar karıştırın.
  7. Burada içine bir bardak tozşekeri ekleyerek şekerinin erimesi için bir dakika daha karıştırın ve muhallebiyi ocaktan alın.
  8. Uygun bir tepsiye muhallebiyi dökün, birkaç dakika bekletin, muhallebinin üzeri fazlaca yavaşça kabuk tutacaktır.
  9. Fırının üst ısısını 220 dereceye açın, orta rafa tepsiyi koyun ve üzerinin kızarması için 10 dakika kadar fırınlayın yahut siz ne kadar kızarmasını istiyorsanız o kadar tutabilirsiniz.
  10. Tatlınızı fırından çıkarın, biraz dinlendirin, ılık olarak üzerine bol fındık kırığı serperek servis edin, afiyetler olsun.
Not : süt helvanızı tek kişilik kaplara hisse ederek hazırlayabilirsiniz.

Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst