RenkliDusler
Active member
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 200 gram tuzsuz tereyağı
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tozşeker
- Kavrulmuş fındık kırığı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye tereyağını alın ve hayli kısık ateşte eritin, içine bir su bardağı unu ekleyerek karıştırın.
- Öteki bir tencereye sütü dökün, siz unu karıştırırken süt uygunca ısınsın, fakat kaynatmayın, yalnızca sıcak bir biçimde ısıtın.
- Unu karıştırmayı hiç bırakmadan ve kısık ateşte unun rengi hiç değişmeden ağır ağır kavurun, ortada bir ateşten alın ki unun rengi muhakkak koyulaşmasın.
- En az 15- 18 dakika kadar unu karıştırın ondan sonrasında epey uygun ısınmış sütün yarısını unun üzerine dökün ve tel çırpıcı ile devamlı çırpın.
- Çırptığınızda un sütü büsbütün çekecek ve biraz yoğunlaşacak, geri kalan sütü bir daha üzerine dökün ve tekrar un sütü büsbütün çekinceye kadar çırpın.
- Koyu hoş ve homojen bir kıvamda muhallebi oluncaya kadar karıştırın.
- Burada içine bir bardak tozşekeri ekleyerek şekerinin erimesi için bir dakika daha karıştırın ve muhallebiyi ocaktan alın.
- Uygun bir tepsiye muhallebiyi dökün, birkaç dakika bekletin, muhallebinin üzeri fazlaca yavaşça kabuk tutacaktır.
- Fırının üst ısısını 220 dereceye açın, orta rafa tepsiyi koyun ve üzerinin kızarması için 10 dakika kadar fırınlayın yahut siz ne kadar kızarmasını istiyorsanız o kadar tutabilirsiniz.
- Tatlınızı fırından çıkarın, biraz dinlendirin, ılık olarak üzerine bol fındık kırığı serperek servis edin, afiyetler olsun.
Bursa Süt Helvası Orjinal Lokanta Lezzetinde (Ayrıntılı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı