RenkliDusler
Active member
Bursa Süt Helvası Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardak toz şeker (İsteğe göre azalıp arttırabilirsiniz)
- 100 gr tereyağı (Margarinde olabilir)
- Vanilya
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü toz şeker ile birlikte tencereye koyup şeker eriyene kadar kaynamaya bırakın.
- Bir tencerede 100 gram tereyağını yada margarini eritelim.
- Yağ ısınınca 1 su bardağı unu ekleyip,spatula sayesinde orta ateşte başından ayrılmadan kavuralım.
- Unun kokusu çıktıktan ve rengi altın sarısına döndükten daha sonra kaynamış sütü ek edip karıştıralım.
- En son 1 paket vanilya ekleyip karıştıralım ve fırın kabına alalım.
- 220-230 derece fırında, üzeri kızarana kadar fırınlayalım.
- Çıkınca dışarıda 15-20 dakika dinlendikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz????.
- Dilerseniz üzerini antep fıstığı, fındık, ceviz ile süsleyebilirsiniz.Sofranızda şükür ve rahmet daim olsun, afiyet olsun ????????????